Project Bieslant

29 juni 2016

Vogels en insecten in Bieslant…
wij gaan er voor!

24 juni 018

We hebben op vrijdag 24 juni het eerste deel van ons project afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in Bieslant!

De weken ervoor hebben we hard gewerkt. Het insecten hotel is gebouwd door Joop en Thieu van natuurvereniging Ken en Geniet. De kinderen hebben het hotel gevuld met dennenappels, boomschors, stenen, hout, bamboestokjes en bloempotten met stro. De eerste insecten vliegen al in en uit. Onder het hotel is ruimte voor egels die er willen overwinteren.
Door de gemeente zijn een aantal bankjes geplaatst. De kinderen hebben twee bankjes beschilderd.Dat ging niet zonder slag of stoot. Door de regen is de verf er tot twee keer toe afgespoeld. Eén bankje, bij het bloemenlint, is helemaal klaar.

 

 

Intussen is het zaad van het bloemenlint goed gaan ontkiemen. Er zijn nog geen bloemen, maar die komen er deze zomer nog wel.
Dan het prachtige “buitenboek”. Dat werd vrijdag officieel onthuld!
In het bijzijn van sponsoren, vrijwilligers, gemeentewerkers, de krant, ouders en natuurlijk de kinderen met hun leerkracht, werd het boek na een praatje van meester Marc officieel onthuld! In het boek is te lezen maar vooral te zien wat we allemaal gedaan hebben en er staan leuke weetjes in over planten en dieren.
Van een oplettende wandelaar hoorden we dat er niet één, maar twee vogelhuisjes bezet zijn geweest dit voorjaar.
We hebben veel leuke reacties gekregen over ons project, we gaan er na de vakantie zeker mee verder