Open lesochtend

Informatieavond:
maandag 14-01-2019 van 19.00 tot 21.30 uur
Open Lesochtend:
woensdag 16-01-2019 van 09.00 tot 12.00 uur

Bent u op zoek naar een (nieuwe) school voor uw kind(eren)?
U bent van harte welkom op onze jaarlijkse informatieavond en Open Lesochtend!

Wegwijzer App

QR_Android_DeWegwijzer
QR code android
QR_iOS_DeWegwijzer
QR code IOS

App voor De Wegwijzer

Naast de nieuwsbrief, de mail, de website en onze (slapende) facebookpagina, heeft De Wegwijzer ook een eigen App voor Android en IOS, voor tablet en smartphone.

Met de App verloopt de communicatie tussen school en ouders/verzorgers nog makkelijker. De applicatie toont 24 uur per dag 7 dagen in de week alle informatie en communicatie die ouders met schoolgaande kinderen nodig hebben. Alle mededelingen en belangrijke data van ouderavonden, activiteiten en schoolvakanties kunnen via de App snel aan de ouders worden aangeboden.

Vanzelfsprekend zullen we ook alle andere manieren van communicatie nog blijven gebruiken, niet alle ouders beschikken immers over een tablet of smartphone, of wellicht kiezen zij er niet voor om deze zaken via hun telefoon te ontvangen.

Plastic Soep? Nee!

Op woensdag 25 maart komt om 08.30 uur Mevr. B. van Beers, wethouder van de gemeente Dongen, naar De Wegwijzer om samen met ons het project officieel af te sluiten.
Wij hebben er dit jaar voor gekozen aan de slag te gaan met plastic afval en zoals duidelijk zichtbaar is op het schoolplein, dat is goed gelukt!
De hekwerken lijken wel een vuilnisbelt en in de bomen hangen volle zakken met zwerfflesjes.

Plastic soep nee!

plastic soep nee

In maart gaan wij weer, als supporter van Nederland Schoon, aan de slag voor het milieu.

Dit keer hebben we als doel, aandacht besteden aan het probleem van de Plastic Soep. Zo wordt de afvalberg van plastic in zee genoemd. Al dat plastic in de oceanen wordt grotendeels veroorzaakt door mensen. Afval op straat en inde bermen komt, via sloten, rivieren en kanalen, in onze oceanen terecht. Miljoenen dieren zoals vogels, zeehonden en dolfijnen worden daarvan het slachtoffer.

Wij willen als school de kinderen bewust maken van het probleem en samen met hen een steentje bijdragen aan het opruimen van zwerfafval.

brief ouders pl.soepklein

Daarom zamelen wij gedurende de maand maart zwerfplastic in en knopen dat aan het hekwerk. Plastic flesjes worden verzameld en per 50 stuks in de boom gehangen. Als tegenprestatie ontvangen alle kinderen een duurzame boodschappentas en een feestelijke button.

button plastic