Open lesochtend

Meer weten over onze school? Loop gerust eens even binnen.
U bent van harte welkom op onze jaarlijkse informatieavond en Open Lesochtend!
Informatieavond:
maandag 14 januari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur
inloop met koffie en thee: 18.45 uur
Open Lesochtend:
woensdag 16 januari 2019 van 09.00 tot 12.00 uur
Breng op woensdagochtend gerust uw kind(eren) mee, speciaal zij zijn van harte uitgenodigd. Maandagavond is echt bedoeld voor volwassenen.
De Wegwijzer.
Een school met een veilig schoolklimaat. We bieden kwaliteitsonderwijs op maat. Uw kind heeft bij ons een leuke schooltijd!
Hoe we dat realiseren? We maken werk van de begeleiding van elk kind. Ons onderwijs is geënt op een protestants-christelijke levensovertuiging, en we besteden veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind, aan creativiteit en zelfredzaamheid. Als uw kind met leerproblemen kampt, dan bieden we het extra hulp. Maar ook als uw kind meerbegaafd blijkt te zijn, is het bij ons aan het juiste adres. Kortom, u vindt bij ons kwaliteitsonderwijs op maat. Elk kind is immers uniek

 

Onderwijskrant ’s Gravenmoer

 

Donderdag 12 april, presenteerde Bea van Beers, wethouder van onderwijs in de gemeente Dongen, de onderwijskrant voor ‘s Gravenmoer op De Wegwijzer.
De krant licht ouders van onze leerlingen en inwoners van ‘s Gravenmoer in over de plannen voor de onderwijshuisvesting voor de scholen en kinderopvang in ‘s Gravenmoer.
De kinderen kregen van de wethouder een mooie groepsfoto van alle basisschoolleerlingen uit ‘s Gravenmoer die aan de binnenkant van de krant is opgenomen. De trotse fotomodellen die een plaatsje op de voorzijde innemen ontvingen een eigen exemplaar.

Informatieavond en Open Ochtend

Op zoek naar een goede school voor uw kind? Kom dan eens een kijkje nemen op De Wegwijzer. Een school met een veilig schoolklimaat. We bieden kwaliteitsonderwijs op maat. Uw kind heeft bij ons een leuke schooltijd!

Hoe we dat realiseren? Allereerst werken we met kleine klassen. Dat maakt een intensieve begeleiding van elk kind afzonderlijk mogelijk. Ons onderwijs is geënt op een protestants-christelijke levensovertuiging, en we besteden veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind, aan creativiteit en zelfredzaamheid. Als uw kind met leerproblemen kampt, dan bieden we het extra hulp. Maar ook als uw kind meerbegaafd blijkt te zijn, is het bij ons aan het juiste adres. Kortom, u vindt bij ons kwaliteitsonderwijs op maat. Elk kind is immers uniek.

Meer weten? Loop gerust eens even binnen.
U bent van harte welkom op onze jaarlijkse informatieavond en Open Lesochtend!

Informatieavond:
maandag 15 januari 2018 van 19.00 tot 21.00 uur
inloop met koffie en thee: 18.45 uur
Open Lesochtend:
woensdag 17 januari 2018 van 09.00 tot 12.00 uur

Breng op woensdag gerust uw kind(eren) mee, speciaal zij zijn van harte uitgenodigd.

De Wegwijzer app

De Wegwijzer app

Naast de nieuwsbrief, de mail, de website,  heeft De Wegwijzer ook een eigen App voor Android en IOS, voor tablet en smartphone.

Met de App verloopt de communicatie tussen school en ouders/verzorgers nog makkelijker. De applicatie toont 24 uur per dag 7 dagen in de week alle informatie en communicatie die ouders met schoolgaande kinderen nodig hebben. Alle mededelingen en belangrijke data van ouderavonden, activiteiten en schoolvakanties kunnen via de App snel aan de ouders worden aangeboden.

Vanzelfsprekend zullen we ook alle andere manieren van communicatie nog blijven gebruiken, niet alle ouders beschikken immers over een tablet of smartphone, of wellicht kiezen zij er niet voor om deze zaken via hun telefoon te ontvangen.

Enkele opties van de app:

 1. Rechtstreeks uit de App contact met de school op nemen (bel, mail en navigatie functie).
 2. Kalendergegevens / vakantie en vrije dagen in de app zijn met een simpele handeling in de persoonlijke agenda te plaatsen.
 3. Ziekmelding doen vanuit de App.
 4. Nieuwsbrieven lezen in de App (PDF bestanden).
 5. Snelle  koppeling  / integratie van Social Media kanalen. (website / Facebook / twitter….)
 6. Foto- en filmalbum
 7. Informatie over de school te lezen in de App.
 8. We kunnen u proactief pushberichten sturen over belangrijke evenementen, informatie, nieuwsbrieven etc..
 9. Hulpouders vragen
 10. Enquêtes houden.
 11. In een later stadium ook het inplannen van oudergesprekken.

Project Bieslant

Vogels en insecten in Bieslant…
wij gaan er voor!

24 juni 018

We hebben op vrijdag 24 juni het eerste deel van ons project afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in Bieslant!

De weken ervoor hebben we hard gewerkt. Het insecten hotel is gebouwd door Joop en Thieu van natuurvereniging Ken en Geniet. De kinderen hebben het hotel gevuld met dennenappels, boomschors, stenen, hout, bamboestokjes en bloempotten met stro. De eerste insecten vliegen al in en uit. Onder het hotel is ruimte voor egels die er willen overwinteren.
Door de gemeente zijn een aantal bankjes geplaatst. De kinderen hebben twee bankjes beschilderd.Dat ging niet zonder slag of stoot. Door de regen is de verf er tot twee keer toe afgespoeld. Eén bankje, bij het bloemenlint, is helemaal klaar.

 

 

Intussen is het zaad van het bloemenlint goed gaan ontkiemen. Er zijn nog geen bloemen, maar die komen er deze zomer nog wel.
Dan het prachtige “buitenboek”. Dat werd vrijdag officieel onthuld!
In het bijzijn van sponsoren, vrijwilligers, gemeentewerkers, de krant, ouders en natuurlijk de kinderen met hun leerkracht, werd het boek na een praatje van meester Marc officieel onthuld! In het boek is te lezen maar vooral te zien wat we allemaal gedaan hebben en er staan leuke weetjes in over planten en dieren.
Van een oplettende wandelaar hoorden we dat er niet één, maar twee vogelhuisjes bezet zijn geweest dit voorjaar.
We hebben veel leuke reacties gekregen over ons project, we gaan er na de vakantie zeker mee verder